Que és Enètsia ?


Enètsia és el nom que vaig posar a la meva maqueta ja fa anys en els inicis de la seva construcció.
D’on surt això d’Enètsia? Doncs és com una mena de contracció «escala Ene> (escala de la maqueta 1:160) i la terminació «tsia» per donar-li una denominació que sembli un país o un lloc imaginari. En fi, coses que et venen al cap i que et fan gràcia.
Perquè vull fer un blog sobre la maqueta? Hi ha dues o tres raons: la primera és que l’estat de construcció està força avançat i per tant puc dedicar-me una mica més a publicar imatges atès que les fotos que aniré posant al blog seran més representatives del resultat final. En segon lloc vull compartir les meves experiències i coneixements adquirits amb tothom que vulgui aprofitar-los i en tercer lloc la fotografia, una altra de les meves aficions que ajudarà a difondre i explicar tot allò que amb paraules seria difícil d’explicar.


La maqueta Enètsia, com totes les maquetes de gairebé tots els aficionats, ha passat per unes transformacions considerables, des de la primera idea fins a la seva materialització. El desfer i tornar refer és una de les formes de intentar portar a la realitat aquella idea que fa anys tens al cap i moltes vegades passa que el resultat no ens acaba d’agradar i, au! desfem i tornem-hi.
La història d’ Enètsia comença fa uns quaranta cinc anys més o menys, amb un petit tauler de 2 metres quadrats, fins ara, en que ha anat creixent fins a convertir-se en una mena de monstre de 6,10 metres de llarg per 1,22 d’amplada. I dic monstre perquè això ha donat i donarà encara força feina. Però ha valgut la pena. Amb aquest hobby he après una mica de tot. A tallar fusta, a fer estructures metàl·liques, una mica d'electricitat, electrònica, pintura, treballar el guix i també he après a tenir dosis de paciència i constància quan les coses no han sortir com jo volia. Un petit detall, la maqueta és totalment analògica (això de la digitalització m’ha fet una mica de por).
En els diferents treballs que aniré publicant al blog intentaré explicar amb detall aquests experiències.   
Espero que sigui útil als moltíssims aficionats al modelisme ferroviari.